Lunastus ja vaurioajoneuvomyynti

SVT:n toimintatapa lunastettujen ajoneuvojen edelleen myynnissä.

Miksi ajoneuvoja lunastetaan ja myydään edelleen eteenpäin?

  • Ajoneuvo päätyy lunastukseen vakuutustuotteen ehtojen tai teknisen korjauskelvottomuuden vuoksi. Lunastettu ajoneuvo on korvausmenoa, edelleenmyynti palauttaa korvausmenoa vahinkomenoon.
  • Meidän arviomme mukaan yli 70% lunastetuista ajoneuvoista on asianmukaisesti korjattavissa ja palautettavissa liikennekäyttöön. Ajoneuvot eivät siis aina päädy lunastukseen korjauskelvottomuuden vuoksi
  • Korjauskelpoisissa ajoneuvoissa ajoneuvon elinkaarta voidaan jatkaa, korjaamalla ajoneuvo. Toissijainen vaihtoehto on poistaa ajoneuvo lopullisesti liikenteestä ja käyttää siitä varaosat ja materiaalit uudelleen, joko toisten ajoneuvojen korjauksissa tai materiaali hyötykäytössä muissa tuotteissa.
  • Korjauskelvottomien ajoneuvojen määrityksessä toimimme vastuullisesti. Korjauskelvottomat ajoneuvot päätyvät SVT myynnissä ajoneuvokierrätys järjestelmään.

SVT:n vastuullisuus vaurioajoneuvo myynnissä

SVT Vaurioajoneuvomyyntimme vastuullisuusperiaatteet ovat:

  • Vakuutusyhtiön vaurioituneena poistaman ajoneuvon elinkaarta pyritään jatkamaan palauttamalla ajoneuvo ensisijaisesti takaisin liikennekäyttöön vaurioiden laatu huomioiden. Ajoneuvojen lunastus ja myyntiprosessissa minimoimme ajoneuvojen siirtotarpeen, vähennämme palvelutuotannossamme siirto- kuljetusten aiheuttamia ympäristöhaittoja.
  • Korjaus tulee suorittaa hyvää korjaustapaa noudattaen huomioiden valmistajan korjausohjeet.
  • Korjattavaksi myytävät ajoneuvot ovat teknisesti korjattavissa. Näiden ajoneuvojen kohdalla lunastuspäätös on perustunut vakuutusehtoihin tai muihin syihin, ei ajoneuvon tekniseen kuntoon.
  • Korjauskelvottomat ajoneuvot poistamme lopullisesti liikenteestä ja ne tulee ensisijaisesti purkaa varaosakäyttöön ja mahdollistaa varaosien uudelleenkäyttö ja muilta osin materiaalien kierrättäminen raaka-aineeksi. Lopullisesti poistettavat ajoneuvot voidaan ainoastaan myydä ja kierrättää virallisen purkamon / vastaanottopisteen toimesta.